Informatie

Taekwon-Do Vathorst biedt Taekwon-Do onderwijs van het hoogste niveau in Amersfoort. Wij zijn een warme club, waarin iedereen meetelt. Jouw ontwikkeling staat centraal. Jezelf verdedigen of meedoen aan wedstrijden zijn slechts een deel van wat Taekwon-Do inhoudt: onze deuren staan open voor alle leeftijden en niveaus. Naast ons wedstrijdteam (CB19NL), een samenwerkingsverband tussen meerdere clubs, hebben wij ook locaties in Nieuwegein en IJsselstein en begeleiden wij ook verschillende clubs in de regio Midden-Nederland. 

Taekwon-Do Vathorst groepsfoto

Taekwon-Do Vathorst staat voor een sportieve, aangename, gezellige en respectvolle sfeer tijdens de lessen. Daarnaast worden geregeld uitjes georganiseerd, vinden er thema- en wedstrijdtrainingen plaats, is er een feestelijke jaarafsluiting en zijn nog veel meer evenementen.

Visie en doel

Onze visie is dat wij bijdragen om de samenleving een betere en vreedzamere plaats te maken. Wij hebben als doel om al onze studenten op te leiden tot “Wereldkampioenen” in goede gezondheid, geluk en moreel karakter.

 

Gratis Proefles Taekwon-Do Vathorst

Docenten

Bij Taekwon-Do Vathorst vinden wij het belangrijk dat al onze docenten zich continue bijscholen en hun kennis op peil houden. Niet alleen op Taekwon-Do onderwerpen maar ook daarbuiten. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid onze kennis te verdiepen en te verbreden, zodat wij jullie verder kunnen helpen. Door nieuwe kennis op te doen  en te relativeren behouden wij onze growth-mindset.

Tevens zijn onze docenten in het bezit van Leraren Opleiding (Kwalificatie Structuur Sport Niveau 3), een VOG en doen ze jaarlijks een (Sport) EHBO cursus. Ook is er op locatie een specifieke sport EHBO kist aanwezig.

De hoofddocent van Taekwon-Do Vathorst is Wouter Meijer (5e Dan).  Onze docenten worden geassisteerd door leerlingen uit de groepen. Leren lesgeven is in onze visie een essentiële ervaring in je ontwikkeling als Taekwon-Do beoefenaar. Daarom is het ook een vast onderdeel van ons curriculum.

Wedstrijden

Taekwon-Do kan recreatief worden beoefend, maar zeker ook als wedstrijdsport. Er zijn veel mogelijkheden tot deelname aan wedstrijden, zoals bijvoorbeeld de wedstrijden in de Master Series, en het Nederlands Kampioenschap Taekwon-Do. Deelname aan wedstrijden altijd in overleg met de docent. Onze leraren en leden staan zowel op nationaal als internationaal vlak bekend om hun kwaliteit. Onze leden nemen regelmatig plaats in de nationale selectie van de nationale Taekwon-Do bond I.T.F. Nederland.

Geschiedenis

De oorsprong van Taekwon-Do Vathorst ligt binnen Taekwon-Do Nieuwegein en In Nae Do Kwan. In 1973 werd deze club opgericht door Eric Broos. Een paar jaar later kwam Kiet Tjon-A-Pauw mee pionieren. In 2018 is Nieuwegein verder gegaan onder de naam Taekwon-Do Nieuwegein. In 2012 is Sabum Wouter begonnen met het geven van lessen in Gymzaal de Laak in Amersfoort. Sinds 2020 gebruiken wij de naam Taekwon-Do Vathorst. Inmiddels geven wij al meer dan 10 jaar les en kijken wij uit naar de volgende 10 jaar!

Proefles

Wilt u kennis maken met Taekwon-Do? Meld je aan voor een gratis proefles via deze link. Let op: proefles alleen op afspraak i.v.m. drukte. Voorkom teleurstelling en meld je dus altijd aan!

 

Gratis Proefles Taekwon-Do Vathorst

Locatie Amersfoort

Wij geven les in Gymzaal de Laak aan de Zwartsluiskade 2, 3826 EG Amersfoort.

Dag Tijd Groep
Maandag 18:00 – 18:45 Taekwon-Do Jeugd (4-8 jaar)
Maandag 19:00 – 20:00 Taekwon-Do Junioren & Senioren (va. 10 jaar)
Woensdag 17:30 – 18:15 Taekwon-Do Jeugd (5-8 jaar)
Woensdag 18:15 – 19:00 Taekwon-Do Junioren (8-13 jaar)
Woensdag 19:00 – 20:00 Taekwon-Do Senioren (va. 13 jaar)
ZWARTSLUISKADE 2 | 3826 EG | AMERSFOORT

Bekijk onze contact pagina voor meer informatie.

Privélessen

Soms heb je iets meer nodig om naar het volgende niveau te komen voor bijvoorbeeld een aankomend examen of een groot toernooi, of als je het gewoon nóg beter wilt snappen. In de groepslessen verdeelt de instructeur zijn of haar aandacht over jou en al je trainingspartners. In een privéles is al die aandacht voor jou. Een privéles kost 35,- per half uur. Een privéles – en dus de kosten – kan worden gedeeld door maximaal 4 personen. Aanvraag via info@taekwondo-vathorst.nl of bij hoofdinstructeur Wouter Meijer.

Wedstrijden

Taekwon-Do Vathorst doet regelmatig mee aan wedstrijden. Maandelijks trainen we met een aantal andere clubs samen onder de vlag CB19NL.

Om mee te doen aan wedstrijden dien je minimaal twee keer per week te trainen. Deelname aan wedstrijden is op basis van je inzet en je niveau. Voor het meedoen aan wedstrijden wordt 5,- registratiekosten in rekening gebracht. Dit geldt overigens niet voor onze clubtoernooien: die zijn voor al onze leden toegankelijk.

Overige Zaken

  • De Gemeente Amersfoort ondersteunt gezinnen met lage inkomens door middel van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.
  • Voor Taekwon-Do leden is tevens het lidmaatschap van de nationale ITF Taekwon-Do bond, I.T.F. Nederland verplicht. De kosten bedragen € 25 per jaar (tot en met 12 jaar) en € 30 (13+ en volwassenen).  Ook deze jaarlijkse contributie wordt per automatische incasso geïnd door I.T.F. Nederland.
  • Let op: lestijden en tarieven kunnen periodiek worden aangepast.