Thema Training: Ademhaling

Geplaatst op 17-04-2023.

AMERSFOORT, 17.04.2023 – Elke maand hebben wij verschillende thema trainingen. Tijdens de training van april kwam Boosabum Bob, van onze locatie in Nieuwegein, langs voor een introductie ademhaling. Naast zwarte band is Bob ook Breatwork Biohacker.

Thema Trainingen

Elke maand hebben wij een ander thema waarbij onze black belts (en geïnteresseerden) verdieping krijgen in een bepaald onderwerp. In de maand maart was het thema Lesgeven, Pedagogiek en Didactiek. Deze training werd gegeven door Boosabum Jürgen. Nu was het thema: Ademhaling onder leiding van Boosabum Bob.

Thema Training Breathwork | Taekwon-Do Vathorst

Breathwork Biohacker

Maandag kregen wij een introductie in de verbazingwekkende wereld van het ademhalen. Wij doen het elke dag, elke minuut zelfs, en eigenlijk weten wij er nog niet zoveel van. Boosabum Bob is een specialist op het gebied van ademhaling. De thema training begon met een introductie over wat ademhalen eigenlijk is. Hier kwamen al enkele verrassende feiten naar boven. Wie had ooit gedacht dat je mond geen functie heeft bij het ademhalen!

Natuurlijk was het daarna tijd om verschillende manier van “ademhalen” te oefenen. Bij bepaalde vormen van ademhalen bleef je alert. Bij andere vormen werd je juist wat loom. Binnen enkele minuten kon je middels je ademhaling invloed uitoefenen op je gevoel. Interessant!

Ademhaling en Taekwon-Do

Tijdens de introductie gingen snel lampjes branden. Iedereen zag de link tussen ademhalen en prestaties leveren. Ook binnen onze sport. Hier is nog een wereld in te ontdekken. Voorbeelden die voorbij kwamen waren o.a. ademhalen tijdens de training. Maar ook om je rustig, maar ook gefocust te krijgen vlak voor een wedstrijd. Ook tijdens het Sparren en Tuls lopen waren de voordelen meteen duidelijk.

Thema Training Ademhaling | Taekwon-Do Vathorst

Vervolgstappen

De komende periode gaan wij aan de slag met onze ademhaling. Wij zijn heel benieuwd naar de winst die er valt te behalen voor onze leden. Ook zullen wij een vervolg sessie inplannen met Boosabum Bob.

Boosabum Bob dank voor je inspirerende introductie in de verbazingwekkende wereld van het ademhalen! Wil je meer weten omtrent ademhalen? Neem dan gerust een kijkje op de website van Boosabum Bob: https://www.neusademen.nl/